Mixcloud + Navigatie

Thursday, February 18, 2016

Carneia - Symmetry of Mind



















Na 2 langspelers komt West-Vlaams, post-metal geweld Carneia op de proppen met Symmetry of Mind. In tegenstelling tot voorgaand werk telt Symmetry "amper" 4 tracks. Desondanks de kortere speelduur moet deze EP helemaal niet onderdoen. Er wordt in een kleine 30 minuten heel wat diversiteit je oorbuizen in geramd.

Carneia bestaat tenslotte uit leden van King Hiss, Vermillion en No More Faith. Deze ervaren muzikanten in het genre bouwen zonder moeite een sonisch, coherent geheel. De band verkent het post-metal genre en strooit genereus in het rond met diverse ritmes en tempo's. Heel snel gaat het nooit, maar daardoor wordt er plaats gemaakt voor een melancholieke atmosfeer. Deze komt tot leven mede dankzij de intense vocalen die voorkomen uit kornuit Jan Coudron's gouden stembanden.



Naast gigantische riffs die vaak tegen het polyritmische aanleunen, slepen gitaarmelodieĆ«n en Tool-achtige baslijnen je mee in een donkere, mysterieuze trip. De pure diversiteit en precieze manier waarmee de tracks zijn opgebouwd zijn het onmiskenbare bewijs van een formatie met ballen en visie. Zeer puik!

Carneia kan je deze zaterdag aan het werk zien op Rock Piratos te Lichtervelde.

Facebook

No comments:

Post a Comment