Mixcloud + Navigatie

Monday, February 8, 2016

The Black Heart Rebellion - People, When You See The Smoke, Do Not Think it is Fields They're Burning

Hij is al een tijdje uit, de nieuwe plaat van The Black Heart Rebellion. Ergens valt deze uit onze gewoonlijke niche der nihilistisch gitaargeweld en vurige blues rock maar daarvoor wordt hij niet minder gewaardeerd.

TBHR vindt zijn roots tenslotte in in de kwaliteitsvollere post-hardcore scene en is actief lid van het Church of Ra collectief. People, When You See The Smoke, Do Not Think it is Fields They're Burning is hun 3de langspeler en een heerlijke continuatie op de organisch vernieuwende sound die we reeds hoorden op Har Nevo. Een unieke sonische parel die ambient en post-rock combineert met folk en tribal invloeden.

Deze Oost (en West) vlamingen zijn heel bewust op zoek naar een unieke stijl die hoorbaarder dan ooit naar voor komt op hun laatste werk. Dit is het logische vervolg op Har Nevo maar overtreft het voor ons net niet. People, When You See The Smoke... voelt zonder twijfel frisser, dynamischer en experimenteler aan. Een verfijnd stuk muzikaal vakmanschap die nog vele richtingen uit kan gaan. 


Deze plaat ademt atmosfeer, creativiteit en vooruitgang. Een vreemd en bemost vaartuig waarin je jezelf kan verdiepen, opnieuw en opnieuw. Dit is geen muziek om snel mee naar de bakker te rijden achter een klein bruin brood gesneden. Neen, een immersief en onbedwongen werk van 5 gepassioneerde muzikanten die in hun eigen taal veel te zeggen hebben. En wie goed kan luisteren weet waarover wij het hebben.

Verkrijgbaar op CD en vinyl via Consouling Sounds.

No comments:

Post a Comment